به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس حقوقی و استان های سازمان در آیین معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کردستان در سنندج با اشاره به رشد ناموزون توسعه در بانه و مریوان افزود: این رشد برای توسعه مناطق آزاد ضروری است و راه اندازی منطقه آزاد بانه - مریوان بخش عظیمی از مشکلات مردم استان را حل خواهد کرد.
وی همچنین گفت: ظرفیت های گردشگری کردستان سرمایه ای بزرگ برای این استان محسوب می شود که تاکنون از آن استفاده مطلوب نشده است.
درویش امیری ادامه داد: امید است در شرایط جدید بتوانیم حداکثر استفاده را از ظرفیت گردشگری ببریم.
وی صنایع دستی کردستان را شناسنامه تاریخی قوم کرد دانست و گفت: 117 فقره صنایع دستی شناخته شده با مهر اصالت در کردستان وجود دارد که معرف فرهنگ عمیق قوم کرد است.
درویش امیری با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی، صنادیع دستی و گردشگری شامل سه حوزه است حوزه فرهنگی را حلقه اتصال سه حوزه دانست.
وی افزود: این حوزه ماهیت فرهنگی، اقتصادی، هنری و اشتغالزایی دارد استان کردستان در سه زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ظرفیت بالایی برخوردار است؛ این ظرفیت ها می تواند به سرمایه تبدیل شود.
معاون امور مجلس و استان های سازمان با اشاره به تمدن 10 هزار ساله ایرانیان گفت: همه اقوام ایرانی و گویش های مختلف در کنار هم، پیکره تمدن ایرانی را به جهان معرفی می کنند.
وی افزود: گرچه فارسی زبان مشترک ایرانیان است اما در ایران، ترک، کرد، بلوچ و عرب و فارس، شیعه و سنی در کنار هم تعامل و همزیستی تاریخی دارند و اگر بخواهیم تمدن پارسی را به دنیا معرفی کنیم همه ایران در تکوین این تمدن شریک هستند.
درویش امیری به آثار فرهنگی و تاریخی کردستان اشاره کرد و افزود: زیویه سقز، قمچقای بیجار، غار کرفتو، معماری بکر اورامانات و خانه های تاریخی سنندج با زبان خاص خود سنت های فرهنگی استان را معرفی می کنند.
درویش امیری موسیقی کردی را سرشار از عشق ایرانی دانست و افزود: این هنر اصیل در تکمیل تاریخ کهن ایران جایگاه ویژه ای دارد.
وی یادآورشد: کردستان پیشکسوت در حفظ اصالت ملی است، ملت ایران به رشادت های کردستان برای حفظ اصالت های ایرانی احترام می گذارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: دولت تدبیر و امید در سال 92 در حالی مسئولیت را به عهده گرفت که هرج و مرج و بی انضباطی مالی دامن بسیاری از دستگاه های دولتی را گرفته بود.
درویش امیری افزود: کشور در سه دهه گذشته وضعیت دشواری مانند دوران دفاع مقدس و پیامدهای ناخوشایند ناشی از جنگ را تجربه کرده است اما در سال 92 مشکلات و نابسامانی کشور مضاعف بود.
وی اظهار کرد: در سیاست خارجی کشور و برنامه هسته ای، دولت قبل تا مرحله جنگ پیش رفت اما دولت تدبیر و امید اساسی ترین گام را در راستای مهار دشمنان در حوزه هسته ای و برگرداندن اعتماد جهانی، برداشت.
وی جابه جایی مسئولیت های را یک امر درون سازمانی دانست و گفت: علوی مدیرکل جدید میراث فرهنگی از سال 74 در مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری مسئولیت داشته است و امیدواریم کردستان در دوره مدیریتی وی بدرخشد و کارنامه روشنی ارائه دهد.
در پایان این مراسم ضمن قدردانی از رسول اشتودان، سید محسن علوی به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی کردستان منصوب شد.
انتهای پیام/